Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı meyve ve sebzeler günlük beslenme programının önemli bir parçası olduğunda bu, pek çok farklı sağlık faydası sağlayabilir.

Kahve, çay, çikolata, enerji içeceği gibi yiyecek ve içeceklerde bulunan kafein, uyarıcı etkisi olan bir kimyasaldır.

Vücut tarafından sindirilemediği ya da emilemediği kısımlar lif ya da posa olarak adlandırılır.

Yoğurdun faydaları nedeniyle bu besleyici besin yüzyıllardır farklı kültürler tarafından tüketilir.

Yulaf ezmesinin faydaları üzerinde yapılan çalışmalar, yulaf ezmesi tüketmenin sağlık açısından pek çok faydası olabileceğini belirtir.

Ceviz, kışın yaprağını döken ağaçların bulunduğu Juglandaceae familyasına ait bir ağacın meyvesidir.

Vücut; sindirim ve solunum sistemlerinin işlemesi, organların çalışması ve günlük aktivitelerin yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyaç duyar ve bu gereksinim besinlerden karşılanır.

İnsan vücudunun %60’ını oluşturan su, sağlıklı bir yaşam için en önemli etkenlerden biri olarak kabul edilir.

Bir karbonhidrat türü olan maltodekstrin, işlenmiş veya paketlenmiş pek çok besinin içeriğinde değişen oranlarda yer alır.

Beslenme programına itina gösterilmesi önemlidir.

Protein, birçok vücut işlevine yardımcı olan hayati bir makro besindir.

Vücuda alındıklarında sağlık üzerine olumlu etkiler gösteren besinler bulunmaktadır. İnülin de sağlığa faydaları bulunabilen besin öğelerinden biridir.

Vücut dokularında normalden daha fazla miktarda biriken sıvılar nedeniyle oluşan şişlikler, ödem olarak tanımlanır.

Vücutta fazla sıvı birikmesinden ötürü ortaya çıkan şişlikler ödem olarak tanımlanır.

Çocukların okulda geçirdikleri zaman, öğrenme ve gelişimleri için kritik önem taşır ve bu süreçte beslenme, temel bir rol oynar.

Sindirimi kolay besinler genellikle lif bakımından düşük olma eğilimindedir.

Sağlıklı beslenme ya da dengeli beslenme denildiğinde akla sağlıklı yiyecekler, düzenli bir beslenme rutini gelir.

Son yıllarda popülerliği gittikçe artan kefir, fermente edilmiş sütten yapılan bir içecektir.

Chia tohumu faydaları ile ön plana çıkan ve yapısında antioksidanlar, mineraller, lif ve omega-3 yağ asitleri gibi çok sayıda yararlı bileşik içeren bir bitkidir.

1996 yılında naturapatik yani tedavi yöntemini modern, geleneksel ve bilimsel yolları bir araya getirerek uygulayan Doktor Peter D’Adamo tarafından geliştirilen kan grubuna göre beslenme günümüzün popüler diyetleri arasında yer alır.

Pek çok farklı sebepten ötürü gün içerisinde yorgun ve halsiz hissedebiliriz.

Dünyanın üçte ikisi sularla kaplıdır ve bu sularda yaşayan yüzlerce farklı balık çeşidi bulunur.

Omega-3, pek çok faydası ile öne çıkan doymamış bir yağ asididir.

Bağırsak sağlığımız ve beslenme alışkanlığımız birbiriyle oldukça bağlantılıdır.

Yeterli ve dengeli beslenme, genel vücut sağlığının korunmasında önemli rol oynar.

Çölyak hastalığı, glüten içeren yiyecekler tüketildiğinde bağırsaklarda hasara yol açan bir durumdur.

Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, yeterli uyumak ve stresten uzak durmak enerjik olmanın yolları arasındadır.

Fermente gıdalar, gıda bileşenlerinin enzimatik etki yoluyla farklı özelliklere sahip yiyecek veya içeceklere dönüştürülmesidir.

Bağırsaklara iyi gelmeyen yiyecekler, sindirim sistemine ilişkin sorunlar yaşayan kişiler tarafından araştırılan konuların başında gelir.